Wij zijn weer geopend vanaf Maandag 08:00

  • info@vandenbuijs.nl
  • 076 597 2229
  • Inloggen
  • Storing melden?
  • Menu Border
    Terug naar het overzicht

    08 Januari 2024

    CV-ketel vervangen of warmtepomp aanschaffen?

    De temperaturen dalen en dat betekent dat cv-ketels harder moeten werken. Dat leidt soms tot storingen, zeker bij oudere ketels. Een cv-ketel storing betekent niet gelijk dat u een nieuwe ketel moet aanschaffen, maar het kan wel een voorbode zijn dat het tijd is voor vervanging.

    Kiest u dan voor een nieuwe ketel of stapt u over op een warmtepomp?

    Warmtepomp vanaf 2026 pas verplicht

    In 2026 wort het in principe verplicht om bij het vervangen van een cv-ketel over te stappen op een hybride warmtepomp. Als u nu vervanging nodig heeft voor uw CV-ketel hoef u dus nog niet direct over te stappen. Ook de aanschaf van een nieuwe CV-ketel is een toekomstbestendige oplossing.

    Een nieuwe CV-ketel is door de bank genomen zuiniger dan de oude ketel en u gaat daardoor al direct besparen op uw energierekening. Kiest u een hybrid ready CV-ketel dan kunt u er over een aantal jaar alsnog een warmtepomp naast hangen.

    Het is wél handig om vooraf na te denken over de plek waar een nieuwe cv-ketel komt te hangen. Zorg dat er voldoende plaats is om er een hybride warmtepomp naast te hangen.

    Fijn dat je er bent!

    Onze website maakt gebruik van de cookies van Google Analytics. Deze geven ons de mogelijkheid onze website te analyseren en verbeteren.

    Accepteren Weigeren
    Buster