Menu Border
Terug naar het overzicht

09 Mei 2023 - vdBuijsInstall

Jacco van de Brake erkend BREEAM expert

Nu de vraag naar duurzame gebouwen groeit wordt steeds vaker een beroep gedaan op erkende BREEAM experts. vdBuijsInstall heeft nu ook een BREEAM expert in eigen huis. De Dutch Green Building Council heeft @Jacco van de Brake als BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Expert gecertificeerd.

Nederland verduurzaamt in hoog tempo. Daarmee wordt er steeds vaker een beroep gedaan op erkende BREEAM experts. vdBuijsInstall heeft nu een BREEAM expert in eigen huis. De autoriteit op dit gebied, de Dutch Green Building Council, heeft Jacco van de Brake als BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Expert gecertificeerd. Jacco behaalde zijn certificaat met een 100% score.

BREEAM als beoordelingsmethode voor duurzaam bouwen zien steeds vaker terug bij projecten. Niet gek, want een hoge BREEAM-score heeft invloed op zowel de waarde van een gebouw, als op het groene imago en een gezondere en productievere werkomgeving.

BREEAM geeft inzicht in de duurzame prestaties van gebouwen binnen 9 verschillende categorieën, waaronder energie, water, materiaal en afval. Het behalen van hoge BREEAM score op een gebouw vraagt een bepaalde expertise. Al in de beginfase van een project definiëren wij daarom samen met de opdrachtgever de duurzaamheidsambities en wat dit betekent voor de werktuigbouwkundige installaties.

Als expert toetst Jacco tijdens het ontwerp- en bouwproces of vanuit installatie oogpunt alles volgens de normen van BREEAM wordt uitgevoerd. Na de oplevering toetst een onafhankelijk expert nogmaals het complete project en volgt bij een positieve beoordeling het BREEAM-keurmerk.

Bent u op zoek naar een goed onderbouwd advies om nieuwe of te renoveren gebouwen te verduurzamen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij het ontwerpen, realiseren en onderhouden van een duurzaam en comfortabel gebouw.

Buster